100+ Ucapan Selamat Ulang Tahun Bahasa Jawa Dan Artinya Terbaru

0

Kumpulan Kata Kata Ucapan Selamat Ulang Tahun Bahasa Jawa – Bahasa jawa banyak digunakan tidah hanya di daerah jawa namum hampir di seluruh Indonesia ada beberpa orang yang fasih dan lancar menggunakan bahasa jawa. Maka tak heran bila ada orang dengan suku selain jawa bisa berbahasa jawa dengan lancar dan fasih, dan bisa memberi ucapan ulang tahun bahasa jawa kepada orang yang sedang ulang tahun

Bagi sebagian orang, Hari dimana bertambahnya usia adalah hari yang spesial sehingga ada beberapa orang yang merayakan hari ulang tahunnya dengan mengadakan acara ulang tahun dan mengundang teman – temannya untuk datang di acara ulang tahunnya.

Hari ulang tahun adalah hari yang istimewa bagi sebagian orang tak terkecuali bagi orang jawa. Ucapan ulang tahun dengan bahasa jawa dan doa juga pasti kita sampaikan kepada orang yang sedang beruang tahun.

Berbicara ulang tahun maka sudah tidak asing dengan yang namanya kado, kado bisa berupa barang istimewa, perhiasan bahkan hal sederhana seperti foto kenangan. Dan tak lupa juga ucapan selamat ulang tahun bahasa jawa yang menjadi pelengkap.

Berikut beberapa ucapan ulang tahun bahasa jawa yang bisa anda gunakan untuk teman, saudara, orang tua dan orang yang anda sayang ketika sedang berulang tahun.

 

ucapan selamat ulang tahun bahasa jawa

 

Ucapan Ulang Tahun Bahasa Jawa Untuk Orang Tua

 

Ucapan Ulang Tahun bahasa jawa ini untuk orang tua ini semoga bisa menjadi contoh bagi anda yang ingin mengucapkan selamat ultah kepada orang tua dalam menggunakan bahasa jawa.

 

Sugeng tanggap warsa mugi-mugi tinansah pinaringan barokah saking gusti Allah SWT

Mugi yuswo ingkang minggah meniko langkung mimbeti ketaqwaan ugi kapitadosan dateng gusti pangeran alam sedoyo

Slamet deui warsih, dipanjangna yuswa njenengan lan mugi gancang waged angsal jodoh ugi sukses sedoyonipun

Dipunhaturaken kagem kang mas (namanya) sungeng ambal warsa, mugi gusti tansah kinasih nyembadani punopo mawon ingkang dados gegayuanipun, tansah pinaring wilujeng rahayu

Sugeng tangggap warso kagem pakdhe (paman) mugi tansah kepianringan sehat lan tambah kesaenan kagem sak lajengipun

turaken damel ibu sugeng ambal warsa mugi gusti pangeran tinansah pinareng kasasaran, yuswo ingkang panjang ugi rezeki ingkang berkahi damel panjenengan

 

selamat ulang tahun bahasa jawa

 

Ucapan Ulang Tahun Bahasa Jawa Untuk Kekasih

 

Bagi anda yang memiliki kekasih yang sedang berulang tahun kata kata berikut ini bisa membantu anda untuk menyampaikan kata selamat ulang tahun bahasa jawa untuk kekasih yang anda sayangi.

Sugeng tanggap warsa kagem (nama panggilan sayangmu)… sampeyan selawase ing atiku

Sugeng tanggap warsa kagem (nama panggilan sayangmu)… tau nguripake adoh lan ninggalake aku.

Sugeng tanggap warsa kagem (nama panggilan sayangmu)… mugia urip dawa lan akeh rejekinya.

Sugeng tanggap warsa kagem (nama panggilan sayangmu)… ngarep-arep kita bakal terus bareng selawase.

Sugeng tanggap warsa kagem (nama panggilan sayangmu)… mung sampeyan mung siji (wadon / wong) sing paling apik kanggo kula.

 

 

Selamat Ulang Tahun Bahasa Jawa Untuk Teman

 

Bila anda memiliki teman atau kerabat yang sedang berulang tahun, tidak ada salahnya bisa anda mengucapkan selamat ulang tahun bahasa jawa dengan kata kata berikut :

Sugeng tanggap warsa kagem kanca lawasku… Muga-muga nyawiji lan menehi rejeki.

Selamat ulang tahun teman/sahabat terbaikku… muga-muga diwenehi urip sing dawa, tansah seneng, luwih ayu / tampan lan diwenehi sing akeh rejeki.

Sugeng tanggap warsa kagem kanca sing paling apik… muga diwenehi urip langgeng, tansah seneng lan diwenehi sih rahmat dening Gusti Allah.

Sugeng tanggap warsa kagem kanca sing paling apik… Muga-muga nyawiji lan menehi rejeki.

 

 

Selamat Ulang Tahun Bahasa Jawa Halus

 

Rahajeng tanggap warsa ngasta priyantun yuswa adalem gandrung, mugi-mugi allah salajeng nyaosaken kasasaran ugi rezeki ingkang melimpah

Bade ngaturaken suka cita kagem njenengan ingkang tanggap warsa, mugi-mugi langkung sae kajenenganipun sae saupakara miyos ugi batos

Sugeng tanggap warsa bapak/simbok, mugi tinambah sabar minggah mucal putra wayahipun. Lan mboten kesupen tambah sae amal lan pendamelan

Sugeng ambal warsa, mugi gusti tinansah paring binerkahan lan yuswo ingkang panjang ugi kajembaran rezekinipun

Nderek bungah cita ingkang ambal warsa dumateng (nama orang), mugi-mugi tansah pinaringan kasasaran ingkang lahir lan batos

Aturaken tanggap warsa (nama orang), mugi ditebihno ing sedanten sambekala, dilambari bungahing ati lan dedongo, mugi tansah pinaring keberkahan yuswo lan rezeki

 

Ucapan Selamat Ulang Tahun Bahasa Jawa Kasar

 

Slamet tanggap warsa bapak/ibuk muga gusti maringi kasasaran lan rezeki kang lumeber, lan ora lali mugi gusti paring tambah kesabaran

Slamet ulang tahun cah ayu (nama), mugo-mugo gusti allah maringi sedanten cita-citamu, lan diadohno seko sekabehane malapetaka

Sugeng ambal warsa bojoku sayang, muga-muga umurmu kang tambah iki nambahi sabar anggonmu ndidik anak-anak kita iki

Sugeng ambal warsa ya bro/sist mugo gusti maringi sekabehane sek awakmu karepno, ini dongaku kanggo awakmu pokokke sek terbaik sekabehane

Rahajeng tanggap warsa, muga-muga umur kang nyuda iki nambah pengabdian lan pitados maring Allah SWT, Muga allah menehi rezeki lan panuwun marang kowe

Selamet ulang tahun kancaku, muga-muga apa sing bakal dikarepne biso tergapai, dongaku kanggo awakmu mesti ono, mugo gusti allah gampangna apa sing dikarepan

 

Ucapan Selamat Ulang Tahun Bahasa Jawa lucu

 

Tuku blewah neng pasar selamat, tuku sekat neng pringgodalu, sugeng ambal warsa konco kentelku, tetep semangat lan sehat serta sukses terus

Urip iku gur mampir ngombe, ojo digawe susah lan sepaneng, sugeng ambal warsa bro

Slamet ulang tahun, muga-muga umurku dowo, rezekiku akeh lan berkah, hehe salah yo aku malah donga dewe

Slamet ulang tahun, muga-muga umurku dowo, rezekiku akeh lan berkah, hehe salah yo aku malah donga dewe

Ulang tahun sampeyan kok tanggale podo terus sih saben tahun? Opo gak bosen? Heran banget aku, hehe yo weslah, met ulang tahun yo

Senadyan awak dewe adoh, aku ora lali menowo kancaku ulang tahu, amerga aku ngerti awakmu gak iso ngomong,mungkin sampeyan biso kirimi pulsa 50.000 hehe

HBD WYATB STNK KTP KTM SIM ABPD BUMN DPRD APBDN ( jangan sepaneng ya bro iki maksudna gur singkatan wae

 

Berikutlah tadi ucapan selamat ulang tahun dalam bahasa jawa yang bisa anda gunakan untuk mencupatkan di hari istimewa orang orang yang spesial dalam hidup anda, jangan lupa share, Terimakasih

Leave A Reply

Your email address will not be published.